SCOH Leernetwerk ICT bezoekt de Bett Show in Londen

Met maar liefst 20 enthousiaste ICT-coördinatoren, is het Leernetwerk ICT op drie dagen studiereis geweest naar Londen. Samen hebben zij de Bett Show bezocht; 's werelds grootste educatieve technologiebeurs. Op deze dag kwamen duizenden professionals uit de onderwijssector, technologiebedrijven en beleidsmakers bijeen, om de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs te ontdekken. Een indrukwekkende reis waarbij ze tot op het bot zijn geïnspireerd door alles wat ze hebben gezien, gehoord, geproefd en gevoeld.

Op de foto staan alle ICT-coördinatoren die mee zijn gegaan op de studiereis

De BETT show

De Bett Show in Londen bracht meer dan 800 bedrijven, instellingen, vooraanstaande sprekers en ruim 30.000 onderwijsprofessionals samen op deze bijzondere dag. De beurs bood een overzicht in de nieuwste ICT- en onderwijsontwikkelingen, variërend van veiligheid en kunstmatige intelligentie tot computationeel denken en hardware-organisatie. Echt alles kwam voorbij. Onze ICT-coördinatoren genoten niet alleen van de beursvloer, maar ook van onderlinge samenwerking en kennisuitwisseling. De inspiratie stroomde binnen, van het opnemen van instructiefilmpjes met een innovatieve zuil tot de nieuwste Teams-functionaliteiten. Vooral de ideeën over afstandsonderwijs via een studiosysteem en sociale robots op school werden onderling enthousiast besproken. 

Blijven innoveren

Kevin Meere, bovenschoolse ICT-coördinator, en Theo Staats, coördinator Leernetwerk ICT, hebben zich ingezet voor het organiseren van deze waardevolle reis. Het initiatief voor deze verrijkende studiereis kwam namelijk voort uit de expertgroep technologie, onderdeel van de SCOH-expertgroepen. De expertgroep technologie pleit dat men zich blijft ontwikkelen in moderne leerkrachtvaardigheden. Dit houdt in dat onze ICT-coördinatoren op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent technologie en onderwijs en gebruik maken van een netwerk, het zogeheten peer-netwerk. Een uitstap naar de Bett Show in Londen sloot hierop dus perfect aan.

Samenwerkingen

De reis bleek niet alleen leerzaam op technologisch gebied, want de 20 vertegenwoordigers van verschillende scholen smeedden ook veel samenwerkingsverbanden. Uitnodigingen vlogen over de tafel, ervaringen werden gedeeld, en meningen werden herzien. Daarnaast versterkte een indrukwekkende tocht door Londen de band tussen de deelnemers: "Buiten de beurs die we bezochten hebben we elkaar ook veel beter leren kennen. Samenwerkingsplannen werden gemaakt bij het ontbijt, kennisuitwisseling in de metro, maar ook veel verbindingen gesmeed, gewoon op straat.", Aldus, Theo Staats. 

Inspiratie voor de toekomst

Het Leernetwerk keerde terug in Den Haag glimlachend met een schat aan inspirerende ideeën en kennis, zoals het gebruik van sociale robots, innovatieve inchecksystemen gekoppeld aan Teams en de nieuwste educatieve omgevingen in Minecraft Education. Een waardevolle ervaring die het Leernetwerk ICT voor altijd zal koesteren. 

Kevin Meere, Theo Staats en alle ICT-coördinatoren zijn dankbaar voor de mogelijkheid om deze reis te maken en kijken uit naar de implementatie van de opgedane kennis en ideeën in het onderwijs.

Een foto van de London Bridge

Meer Actueel

Kinderen

We zijn trots om het jaarverslag van SCOH voor 2023 met je te delen. In 2023 zijn wij gestart met een nieuwe strategische koers tot 2030.

Leyenburg lunch

Bij SCOH houden we van een mooie band tussen de scholen en hoe deze samenwerking iedereen laat groeien. Een goed voorbeeld?