Feestelijke Opening Nieuwe Schoolbibliotheek voor kindcentrum Da Vinci

Den Haag, 24 januari 2024 — Gisteren, op woensdag 24 januari, was een gedenkwaardige dag voor kindcentrum Da Vinci. De wethouder Hilbert Bredemeijer heeft samen met Rudmileen en Ayat de prachtige nieuwe schoolbibliotheek officieel geopend. Rudmileen, als het oudste kind van de school, en Ayat, als het jongste, verrichtten samen met de wethouder de feestelijke openingshandeling.

Op de foto zie je Rudmileen en Ayat het lint doorknippen, samen met de wethouder Hilbert Bredemeijer

De gloednieuwe schoolbibliotheek heeft een uitgebreide collectie van meer dan 1000 recente leesboeken, elk voorzien van een handig label. Speciaal voor de leerlingen van groep 3 tot en met 8 zijn er boekenleggers uitgedeeld met een QR-code. Met behulp van de bijbehorende Leesapp kunnen de boeken eenvoudig worden gescand, waarmee wordt bijgehouden welke boeken de kinderen lezen en welke momenteel zijn uitgeleend.

Na een hartelijke opening, verzorgd door leescoördinator Sheila van Teijlingen en directeur Irene de Raad, gingen de verschillende groepen één voor één op ontdekking in de prachtige bibliotheek. Hier kregen de kinderen de kans om hun favoriete boek uit te kiezen. Enkele groepen zullen later deze week aan de beurt komen om de bibliotheek te verkennen. Ook voor de kinderen van groep 1 en 2 zijn er talloze prentenboeken beschikbaar, zodat ook zij volop kunnen genieten van leesplezier.

Op de foto staan vier kinderen van KC Da Vinci, samen met wethouder Hilbert Bredemeijer

 

Sheila van Teijlingen, de leescoördinator van de school, nam het initiatief voor de oprichting van de bibliotheek. Samen met Irene de Raad heeft zij succesvol fondsen aangeschreven om de boekencollectie te kunnen aanschaffen. Onze dank gaat uit naar Sheila voor haar toewijding en inzet voor de realisatie van onze prachtige schoolbibliotheek.

Het was hartverwarmend om te zien hoe enthousiast de kinderen waren bij het kiezen van hun boeken. Een feestelijke aftrap van de Nationale Voorleesdagen die gisteren officieel van start zijn gegaan. Wij kijken vol verwachting uit naar de vele leesavonturen die onze kinderen in de toekomst zullen beleven in deze inspirerende leeromgeving!

Meer informatie over kindcentrum Da Vinci vind je op hun website.

Een foto van een deel van de schoolbibliotheek. Op de foto zie je een ronde tafel, met twee stoelen en een boekenkast vol met boeken.

Meer Actueel

Op de foto staan alle ICT-coördinatoren die mee zijn gegaan op de studiereis

Met maar liefst 20 enthousiaste ICT-coördinatoren, is het Leernetwerk ICT op drie dagen studiereis geweest naar Londen. Samen hebben zij de Bett Show bezocht; 's werelds grootste educatieve technologiebeurs.

Shanté Modeste, voor een kaart met de scholen en peuterscholen van SCOH (nummer 22 is de P. Oosterleeschool en hun peuterschool)

Wij zijn ontzettend trots om te mogen verkondigen dat Shanté Modeste, onderwijsassistente bij de P. Oosterleeschool, haar eigen kinderboek heeft geschreven. Een grote droom die voor haar uitkomt!

Een foto van SCOH-directeur Joke Snippe. Ze lacht vriendelijk, zit aan een tafel en heeft de Strategische Koers in haar handen.

Een strategische koers tot 2030. Die heeft SCOH opgesteld met medewerkers, kinderen, ouders en externe partners.